BRILLEGLASPRODUKTION

TRIN FOR TRIN TIL DET PERFEKTE BRILLEGLAS

De enkelte trin i produktionen af brilleglas er præget af både moderne teknologi og håndværksmæssig præcisionsarbejde. MPO® brilleglas fremstilles i Glücksborg i Tyskland ved hjælp af den innovative freeform-teknologi. På den måde kan brilleglassets overflade tilpasses præcist til brillebrugerens behov. Det garanterer optimal komfort og maksimal synsskarphed.

 
BRILLEGLASPRODUKTION BLOKNING

Produktionstrin

 
ORDREINDGANG

Så snart ordren fra optikeren når frem til Schulz Optische Fabrik beregnes det enkelte brilleglas, og det knyttes sammen med det korrekte grundglas (blank). Nye beregningsmetoder sikrer, at der tages nøje højde for kundens individuelle behov, og at disse kan overføres til brilleglasset.

 
BLOKNING

På grundglassets yderside placeres en beskyttende folie. Ovenpå fikseres et blokstykke. Denne forbindelse muliggør behandlingen i maskinerne.

 
FRÆSNING POLERING GRAVERING

FRÆSNING

I denne CNC-styrede arbejdsproces fremstilles den optiske effekt, dvs. at kundens parametre påføres på brilleglasset. Her er det særligt vigtigt, at det er professionelle fagfolk, der betjener maskinen. Kun når fræsemaskinen styres optimalt, kan der sikres et perfekt resultat.

 
POLERING

Umiddelbart derefter poleres brilleglassets overflade. Det vigtige er, at produktets designkarakter bevares i denne proces. Her er der brug for den særlige knowhow hos de medarbejdere, som tilpasser det specielle polerværktøj præcist til materiale og fladestruktur. En fint afstemt poleringsproces opfattes også af brillebrugeren, da brilleglassets optiske egenskaber her træder endnu tydeligere frem.

 
GRAVERING

I dette trin forsynes brilleglasset med kvalitetsstemplet fra MPO®. Selvom lasergravering ikke er synlig med det blotte øje, er den vigtig for at kunne finde tilbage til, hvor glasset stammer fra.

 
Veredelung Reinigung Brillenglas

RENGØRING

Brilleglasset bliver derefter adskilt fra blokken, manuelt kontrolleret af medarbejderne og rengjort med ultralyd. Rengøringen foregår i flere trin med forskellige rengøringsmidler. Ved slutningen af processen er resultatet et rent, tørt, glasklart brilleglas uden belægninger. Efter dette trin kontrollerer medarbejderne brilleglasset igen.

 
FARVNING/FORÆDLING

I næste trin farves brilleglassene med den bestilte farve i farvebassinet. Derefter påføres hærdningen i en dyppeproces. Til forskellige materialer anvendes forskellige sammensætninger eller lak, der er specielt tilpasset til brydningsindekset. Efter endnu en ultralydrengøring påføres de forskellige behandlinger fra  MPO® sortimentet i et højvakuum-pådampningsanlæg.

 
kvalitetskontroller

KVALITETSSIKRING

Her gennemgår brilleglassene endnu en meget grundig kontrol. Erfarne medarbejdere kontrollerer kvalitet, synsstyrke, brilleglasdesign og mikrogravering, inden glasset sendes videre til optikeren.